آخرین اخبار
کد مطلب: 75076
سه‌گانه اصولگرايان به يک الگو تبديل شد/ مشاورت رهبر انقلاب را از هر سمتي بالاتر مي‌دانم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 761

به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، علي اکبر ولايتي در يک نشست خبري در پژوهشگاه باقرالعلوم آخرين تحولات و اخبار مربوط به ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان را براي اطلاع افکار عمومي تبيين کرد.

* سه کارگروه براي تشکيل ارکان اصلي دولت آينده

وي افزود: هر يک از اعضاي ائتلاف سه‌گانه مسئوليت کارگروهي را بر عهده گرفتند که اين کارگروه‌ها در صورت پيروزي ائتلاف، ارکان اصلي دولت آينده را تشکيل مي‌دهند.

ولايتي گفت که وي مسئوليت کارگروه سياسي و بين‌الملل را بر عهده گرفته و غلامعلي حداد عادل مسئوليت کارگروه فرهنگ، علم و مسائل اجتماعي را عهده‌دار است و مسئوليت حوزه اقتصادي و مسائل زيربنايي به محمدباقر قاليباف واگذار شده است.

عضو ائتلاف سه‌گانه گفت: در اين کارگروه‌ها از کساني که از تجربيات و تخصص افراد کارآمد براي برنامه‌ريزي در راستاي پيشرفت جمهوري اسلامي در چارچوب آرمان‌ها استفاده مي‌شود.

وي به تشريح پيام‌هاي تشکيل اين کارگروه‌ها پرداخت و گفت: اين اقدام نشان مي‌دهد به آنچه از قبل اعلام کرديم، در عمل پايبنديم و مي‌خواهيم با معاضدت يکديگر تا زمان انتخابات به تدريج در عرصه برنامه‌ريزي گام برداريم.

* هر سه نفر مدعي رياست جمهوري نيستيم/ رقابت بي‌پايان نداريم

ولايتي اضافه کرد: هر کدام از ما سه نفر که براي رياست جمهوري معرفي شوند دو نفر ديگر با او همکاري خواهند داشت و در واقع ائتلاف سه‌گانه تمريني براي اين همکاري است و اين طور نيست که هر سه نفر مدعي رياست جمهوري بوده و رقابت بي‌پايان داشته باشيم.

عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان گفت: اعضاي ائتلاف با يکديگر تا زمان رسيدن به يک ضرب‌الاجل همکاري دارند و پس از تائيد و معرفي فرد منتخب اعضاي ديگر به او کمک مي‌کنند.

ولايتي حسن ديگر تشکيل ائتلاف و کارگروه‌هاي تخصصي را هم‌افزايي نظرات کارشناسي اعضا در حوزه‌هاي مختلف عنوان کرد و گفت: تشکيل ائتلاف سه‌گانه جلوي اين اشکال مقدر را مي‌گيرد که فرد مطرح براي رياست جمهوري با حوزه‌هاي ديگر ناآشنا باشد.

* هرکس از درون ائتلاف يا گزينه ائتلاف که راي بياورد، بقيه اعضا در معرفي کابينه همفکري مي‌کنند

وي تصريح کرد: هر يک از ما سه نفر يا فردي که خارج از اين ائتلاف به عنوان کانديدا معرفي شود از هم اکنون براي معرفي اعضاي اصلي کابينه همفکري خواهند داشت.

ولايتي گفت: کساني انتخاب مي‌شوند که کارايي داشته و مردم آنها را مي‌شناسند و خاطره خوبي به لحاظ تخصص و تعهد از آنها دارند و از نظرات کارشناسي بهره‌ مي‌برند.

* ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان به يک الگو تبديل شد

عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان اظهار داشت: طي مدت فعاليت ائتلاف، محور اغلب بحث‌هاي انتخاباتي در کشور حول محور اين ائتلاف بود و اين اقدام به يک الگو تبديل شد.

ولايتي افزود: اکنون ائتلاف‌هاي سه‌گانه متعددي تشکيل شده که نشانگر مقبوليت اين اقدام است که براي اولين بار در جمهوري اسلامي صورت گرفته تا هر کس به فکر خدمت به مردم است، تنها وارد اين عرصه نشده و حاضر شود از خود عبور کند.

وي با بيان اينکه تشکيل ائتلاف سه‌گانه در واقع دعوت عام به حساب مي‌آيد، تصريح کرد: اعضاي ائتلاف سه‌گانه فعاليت‌هاي خود را از کار کارشناسي براي برنامه‌ريزي بهتر آغاز کرده‌اند.

* اصولگرايي مارک اختصاصي نيست

ولايتي افزود: البته اين ائتلاف محدود نيست و همه نيروهاي اصولگرا مي‌توانند بر اساس نوع تخصص خود به اين جمع و کارگروه‌هاي تخصصي آن بپيوندند و نظرات کارشناسي خود را به منظور برنامه‌ريزي بهتر براي آينده ارائه دهند.

وي در تعريف اصولگرا نيز با بيان اينکه اصولگرايي مارک اختصاصي نيست، تاکيد کرد: هر کس در عمل به مباني نظام پايبند است، اصولگرا به حساب مي‌آيد.

ولايتي با بيان اينکه هرکس به مباني نظام پايبند است و ما او را اصولگرا مي‌گوييم مي‌تواند به اين جمعي که تشکيل شده و به اين کارگروه‌ها بر اساس نوع تخصص بپيوندد اظهار داشت: ما يک رئيس‌جمهور بيشتر نمي‌خواهيم اگر کسي با اخلاص در اين صحنه خدمت وارد شود صرف نظر از اينکه رئيس‌جمهور مي‌شود يا خير امتحان اول خود را به خوبي پس داده است.

عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان با بيان اينکه برخي شايد از سر دلسوزي مي‌گويند که معلوم نيست اين ائتلاف تا آخر بماند يادآور شد: برداشتن اين گام خود دليل ديگري بر عزم اعضاي ائتلاف براي همکاري‌ها و وسيله‌اي براي استحکام هرچه افزون‌تر ائتلاف سه‌گانه است.

وي در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينکه آيا گام‌هايي با ديگران براي همکاري با اين ائتلاف برداشته شده است اظهار داشت: در اين کارگروه‌ها دعوت به همکاري مي‌کنيم. شرايط پيوستن به اين ائتلاف اين است که حداقل يک مقبوليتي در سطح قابل قبول در نظرسنجي‌ها داشته باشد.

* هرکس در کارگروه‌هاي ائتلاف خود را نشان دهد در زمره همکاران دولت آينده خواهد بود

ولايتي به داشتن مقبوليت ائتلاف سه‌گانه در افکار عمومي اشاره کرد و گفت: نکته دوم اين است که هرکس بخواهد به ائتلاف اضافه شود بايد بتواند از خود بگذرد چرا که ما اين آمادگي را داريم؛ اگر کسي چنين ويژگي‌ را قبول کرد مي‌تواند به ائتلاف بپيوندد. اما براي همکاري در اين کارگروه‌ها چنين شرطي نيست و هرکس که فکر مي‌کند مي‌تواند درسيستم اجرايي آينده مؤثر باشد بيايد در اين کارگروه‌ها خود را نشان بدهد و در زمره همکاران دولت آينده خواهد بود چرا که دولت فقط در رئيس‌جمهور خلاصه نمي‌شود.

* عناصر کليدي متعددي در قوه مجريه داريم

عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان يادآور شد: عناصر کليدي متعددي در قوه مجريه داريم که افراد بر اساس سابقه به کار گرفته مي‌شوند.

وي در ادامه سخنان خود تأکيد کرد: ما ديدارهايي را داشته‌ايم و همچنان اين دعوت عام و باز وجود دارد که هرکس از افرادي که به مباني نظام معتقد است و در عمل آن را نشان داده اين دعوت براي آنها هست و محدوديتي هم ندارد.

ولايتي اضافه کرد: با برخي ملاقات‌هايي داشته‌ايم تا در نهايت بتوانيم يک يد واحده راه در انتخابات آينده داشته باشيم.

اين عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه با چه کساني ديدارهايي داشته‌ايد و اينکه نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد يک نفر از ديگران جلوتر است،‌اظهار داشت: ما با تعدادي از عناصر مطرح که شايد اغلب کساني باشند که مطرح شدند مذاکرات دوستانه‌اي داشته‌ايم و اين مذاکرات را ادامه مي‌دهيم.

* همه نظرسنجي‌ها که اعتبار ندارد/ ائتلاف سه‌گانه داراي مقبوليت بيشتري نسبت به ساير مجموعه‌هاست

وي تصريح کرد: اينکه نظرسنجي‌هاي متعددي انجام شده اما همه آنها اعتبار ندارد ولي تخمين اجمالي که زده شده است بر اساس جمع‌بندي داريم و مي‌توانيم به نتايجي برسيم.

ولايتي با تأکيد بر اينکه البته ما مصلحت نمي‌دانيم اعلام کنيم يادآور شد: هرکس مي‌تواند به نتايج آنها مراجعه کند؛‌ ائتلاف سه‌گانه در کشور بالاترين رأي را داشته است و دربين مجموعه‌هاي ديگر اين مجموعه داراي مقبوليت بيشتري است.

* کسي ما را مجبور به تشکيل اين ائتلاف نکرد/ با انگيزه اوليه و داوطلبانه وارد شديم

ولايتي در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبني بر اينکه ائتلاف سه‌گانه براي شوراي شهر چه برنامه‌هايي دارد، اظهار داشت: شوراي شهر به عهده ما نيست بلکه وظيفه ما تکيه بر روي تشکيل دولت آينده است البته موضوع شوراها نيز مسئله بسيار مهمي است.

عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان در پاسخ به سؤال ديگر خبرنگار فارس مبني بر اينکه چه تضاميني براي محقق شدن خروجي تعريف شده از اين ائتلاف در نظر گرفته شده است،‌ افزود: کسي ما را مجبور به ائتلاف درست کردن نکرده و ما داوطلبانه به اين موضوع وارد شديم و انگيزه اوليه داشتيم.

وي ادامه داد: مردم ما از تفرقه دوري مي‌کنند. از اين رو مي‌خواهند مسئولان با هم يد واحده بوده و زبانشان يکي باشد.

* يک قطب دنياي آينده اسلام خواهد بود

ولايتي در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالي درباره تحولات در زمينه مسائل هسته‌اي و همچنين به موضوع رابطه با آمريکا اظهار داشت: از ابتداي انقلاب اسلامي تاکنون به قدرت جمهوري اسلامي ايران افزوده شده است. از اين رو طي طريق در اين مسير هم مهم‌تر و هم حساس‌تر است.

عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان با تاکيد بر اينکه شرايط بين‌المللي به اين پيچيدگي و حساسيت مي‌افزايد، گفت: زماني که انقلاب اسلامي شکل گرفت دنيا دو قطبي بود و امروز شاهديم دنيا چند قطبي شده است و يک قطب دنياي آينده اسلام خواهد بود.

وي با تاکيد بر اينکه هيچ کشوري در بين کشورهاي اسلامي به اندازه جمهوري اسلامي به احياي ارزش‌هاي اسلام و جاري شدن احکام اسلامي اهتمام ندارد، يادآور شد: پس مسئوليت جمهوري اسلامي ايران‌ مضاعف بوده و همه گام‌هايي که برمي‌دارد نسبت به گام‌هاي بعدي مهم‌تر خواهد بود.

* به عنوان مشاور رهبر معظم انقلاب افتخار مي‌کنم و آن را از هر سمتي بالاتر مي‌دانم

ولايتي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه تجربه 16 ساله شما در وزارت امور خارجه و سمت شما در مقام مشاورت رهبر انقلاب در امور بين‌الملل تا چه اندازه براي انتخاب نهايي ائتلاف سه گانه اصولگرايان تأثيرگذار خواهد بود، يادآور شد: بنده به عنوان خدمتگذار نظام در حوزه بين‌الملل تجربه‌اي دارم که آن را در اختيار نظام جمهوري اسلامي مي‌گذارم؛ در حال حاضر هم به عنوان مشاور مقام معظم انقلاب افتخار مي‌کنم و آن را از هر سمتي بالاتر مي‌دانم.

* مشورت با جامعتين جزو کارهاي اساسي ماست/ با آيت‌الله مهدوي کني‌و يزدي بارها ديدار داشتيم

ولايتي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه جبهه پيروان نيز نامزدهاي خود را اعلام کرد، آيا اين ائتلاف جبهه پيروان را موازي‌کاري نمي‌دانيد و اينکه در دستور کار ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان مشورت با دو نهاد جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين حوزه علميه قم وجود دارد، گفت: مشورت با دو نهاد جامعه روحانيت و جامعه مدرسين جزء کارهاي اساسي ما است که اين مشورت‌ها را شروع کرديم.

عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان با تاکيد بر اينکه بارها با آيت‌الله مهدوي کني و آيت‌الله يزدي ملاقات‌هايي داشتيم، گفت: ما معتقديم بايد هر دولتي که روي کار مي‌آيد ارتباط بسيار نزديک و هماهنگ با روحانيت داشته باشد.

* کثرت کانديداها موجب تقويت دموکراسي مي‌شود

ولايتي در پاسخ به اين سؤال که آيا اين اقدام را موازي‌کاري مي‌دانيد يا خير، گفت: اتفاقا کار خوبي است و هر کس از دوستان و برادران ما در جاهاي مختلف که احساس مسئوليت مي‌کنند خود را عرضه کنند، مردم هستند که انتخاب مي‌کنند. از اين رو کثرت کانديداها اشکال نداشته و موجب تقويت دمکراسي در کشور مي‌شود و در نهايت مردم هستند که بايد انتخاب کنند.

* جبهه پايداري صحبتي با من درباره ائتلاف نداشته است

خبرنگاري از عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان درباره احتمال همکاري جبهه پايداري با اين ائتلاف سؤال کرد که وي پاسخ داد تاکنون جبهه پايداري درباره ائتلاف با من صحبتي نکرده است.

ولايتي افزود: جبهه پايداري آزاد است از هر کسي که مي‌خواهد حمايت کند اما نظر ما گسترش همکاري با اصولگرايان است و بدون همکاري نمي‌توانيم بگوييم همه اصولگرايان را زير چتر آورده و حول محور جمهوري اسلامي و طي طريق مسير صحيح انقلاب گام برداشته‌ايم.

وي تصريح کرد: ‌ايده‌آل براي ما اين است که با همه اصولگرايان و همه کساني که به مباني نظام معتقدند، در معرفي کانديدا و تشکيل دولت آينده همکاري داشته باشيم.

عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان درباره علت احتمال انتخاب کانديداي اين انتخاب خارج از اعضاي آن، اظهار داشت: بيان اين مطلب به معناي آن است که ائتلاف بسته و انحصارطلب نيست و دغدغه آن خدمت به جمهوري اسلامي در کسوت دولت قوي و فراگير و منتخب مردم است.

* قطعي نيست که فردي که بيشترين مقبوليت را دارد حتما از بين ما سه نفر باشد

ولايتي افزود: از اين رو بايد دنبال کساني که بيشترين مقبوليت را در بين مردم و از آراء آنها برخوردار هستند، بگرديم که به مرور ظاهر مي‌شوند چه کسي است و اين را قطعي نمي‌دانيم که از بين اين سه نفر باشند.

وي خاطرنشان کرد: هر کس از صلاحيت بيشتر برخوردار بوده و بالاترين مقبوليت و مطلوبيت را در بين افکار عمومي داشته باشد که ممکن است خارج از ائتلاف سه‌گانه باشد، حاضريم به نفع او از خود بگذريم.

* اعلام آمادگي افراد جديد براي پيوستن به ائتلاف سه نفره

خبرنگاري از عضو ائتلاف سه‌گانه پرسيد که با وجود استقبال ائتلاف از حضور افراد ديگر هنوز کسي به اين جمع نپيوسته که وي پاسخ داد باب مشارکت ديگران در اين مجموعه مفتوح است و کساني هم براي حضور در ائتلاف اعلام آمادگي کرده‌اند که در آينده اسامي آنها را مي‌گوييم.

ولايتي در پاسخ به سؤال خبرنگار مذکور درباره مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات 92 نيز اظهار داشت: هر کس مورد تائيد شوراي نگهبان و از نظر اين نهاد واجد صلاحيت باشد، با هر عنواني مي‌تواند وارد عرصه انتخابات شود.

وي ادامه داد: يکي از بزرگترين محاسن جمهوري اسلامي اين است که در انتخابات اشخاصي که شرايط لازم را داشته باشند و در چارچوب موازين نظام حرکت کرده و به مباني آن پايبند باشند، از هر جناحي مي‌توانند داوطلب رياست جمهوري شوند.

عضو ستاد ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان در پاسخ به سؤالي درباره تداوم برنامه‌هاي مورد تائيد رهبري دولت احمدي‌نژاد در صورت پيروزي کانديداي ائتلاف، اظهار داشت: تصميم‌گيري درباره سياست‌‌هاي اساسي و کلان کشور بر اساس قانون اساسي با مقام معظم رهبري است.

* کارهاي مفيد دولت بايد ادامه يابد

وي افزود: آنچه مورد تائيد مقام معظم رهبري باشد، دولت‌ها بايد از آن تبعيت کنند و آنچه دولت‌هاي ديگر انجام دادند و کار مفيدي بوده، حتما ادامه مي‌يابد.

ولايتي خاطرنشان کرد: ديدگاه ائتلاف ديگران اين است که کار مثبت ديگران را تائيد کند و اينگونه نيست که چون ديگري کار خوبي را انجام داده، بخواهيم راه ديگري را برويم که موجب بروز خسارتي براي ملت شود.

* سوال: به نفع هاشمي کنار مي‌رويد؟ پاسخ: تابع تصميم ائتلاف هستم

خبرنگاري از عضو ستاد ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان درباره تغيير احتمالي در ائتلاف، با حضور هاشمي رفسنجاني در عرصه و کناره‌گيري او به نفع وي سؤال کرد که ولايتي پاسخ داد: بنده تابع تصميم‌گيري در ائتلاف سه‌گانه هستم و هر چه در اين مجموعه تصميم گرفته شود، عمل مي‌کنم.

خبرنگاري نظر عضو ستاد ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان را درباره اختيارات رئيس‌جمهور در برنامه هسته‌اي کشورمان و احتمال افزايش اين اختيارات در دولت آينده جويا شد که وي پاسخ داد: پرونده هسته‌اي از سال‌ها قبل و از زمان دولت آقاي خاتمي شروع شده و تاکنون با هدايت مقام معظم رهبري ادامه يافته است.

ولايتي افزود: اين پرونده به نقاط بسيار مهم و حساس رسيده و اين ثبات بر مواضع بسيار مهم هسته‌اي بيش از هر چيز مديون رهنمودهاي حکيمانه مقام معظم رهبري و ايستادگي ايشان بر مواضع اصولي جمهوري اسلامي است.

وي خاطرنشان کرد: بي‌ترديد همه ارکان نظام از جمله دولت از مقام معظم رهبري تبعيت مي‌کنند و در آينده هم اين مسير افتخار‌آميز ترسيم شده توسط ايشان را ادامه خواهد داد.

* در ايران دولت ائتلافي بي معناست/ ائتلاف سه‌گانه ملزم به تشکيل دولت سهامي نيست

عضو ستاد ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان در پاسخ به اين سؤال که آيا ائتلاف الزاما به شکل‌گيري دولت ائتلافي منجر مي‌شود، اظهار داشت: دولت ائتلافي در جايي معني مي‌دهد که احزاب وجود داشته باشند و يک حزب نتواند اکثريت آرا را به دست آورد.

ولايتي افزود: در آن صورت آن حزب با احزاب ديگر ائتلاف مي‌کند و براساس آن توافق در دولت سهم مي‌گيرد اما در کشور ما که حزب به معناي واقعي کلمه وجود ندارد يا اگر هست، قدرت و رنگ ندارد، دولت ائتلافي بي‌معنا است.

وي تصريح کرد: اگر منظور از ائتلاف اين است که دولت از ائتلاف افراد پايبند به نظام با سلائق مختلف شکل گيرد، احتمال معقولي است. اما ائتلاف سه‌گانه بالضروره ملزم به ارائه سهميه و تشکيل دولت سهامي نيست.

ولايتي تصريح کرد: افراد بر اساس توانمندي وکارآيي و تعهد و تخصص مورد نظر ما هستند و ما از آنها مشارکت در دولت آينده که قرار است تشکيل شود، استقبال مي‌کنيم.

وي بر همين اساس تاکيد کرد: ائتلاف سه‌گانه در صورت پيروزي در انتخابات به هر کس که کارآمد باشد و بخواهد در چارچوب نظام خدمت کند، چه از دولت‌هاي قبلي و چه در دولت فعلي و چه خارج از اين دولت‌ها باشد، خوشامد مي‌گويد.

ولايتي در اين نشست خبري اعلام کرد که در آينده نشست خبري با حضور هر سه عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرايان برگزار خواهد شد.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس